KUNST + CULTUUR

Mariëtte Holshuijsen

Mariëtte Holshuijsen

Portret in opdracht:

Een geschilderd portret is altijd een interpretatie. Ik probeer de essentie te pakken van meerdere momenten. De houding en de typische blik die iemand kenmerkt. De losse toets in het schilderen geeft beweging in het beeld en daarmee wordt het nooit fotografisch. Je mag zien dat het verf is. Wanneer poseren moeilijk is, zoals bij kinderen, maak ik heel veel foto’s en werk daarmee. Ik geef ook lessen in portretschilderen o.a. aan de volksuniversiteit in Geldrop.
Jaap van Wershoven

Jaap van Wershoven

Muziek

Ik heb gestudeerd aan het conservatorium te Utrecht: uitvoerend en docerend musicus, directie, arrangeren en als bijvak drums. Ik speel al meer dan 20 jaar in wat nu Philharmonie zuid nederland heet (voorheen Brabants orkest). Daarnaast ben ik docent op muziekscholen (CKE, Art 4U en Best). Leraar op het Eckartcollege en dirigeer ik harmonie St Caecilia en Eindhovens muziek collectief. Dus als U op zoek bent naar muziek van welk genre dan ook of U wilt graag les op een koperblaasinstrument of drums zal ik het leuk vinden als U mij belt.
Monique Derksen

Monique Derksen

Workshopleider, docente, performer

Er gaat een verbindende, helende en ontspannende werking uit van samen dansen, zingen en trommelen. Het is voor jong en oud en plezier staat voorop! Dansen doe ik van kinds af aan en ik trommel nu alweer 30 jaar. Musique Monde (opgericht in 1995) verzorgd lessen en workshops Afrikaanse Dans en Percussie. Daarnaast: muziek en begeleiding op maat, culturele projecten, presentaties, theater- en musical voorstellingen. Ook is het mogelijk een swingend optreden te boeken!
Anneke Kuijk

Anneke Kuijk

Mijn Schrijfbedrijf

Mijn naam is Anneke en verhalen schrijven is mijn vak. Met een open en enthousiaste houding, gecombineerd met een luisterend oor en oog voor detail zet ik jouw unieke verhaal op papier. Mijn Schrijfbedrijf kan voor jou als ondernemer pakkende teksten schrijven voor website, Social Media of nieuwsbrieven. Met een combinatie van ervaring en een gezonde dosis nieuwsgierigheid krijg ik jouw verhaal ‘los’ om zo de kern van jou en je eigen bedrijf helder te krijgen. Een persoonlijk gesprek hoort daar bij, dat vormt de belangrijkste basis voor de teksten.
Anne van de Pas

Anne van de Pas

Mevrouwsamba Percussion

Wilt u eens wat anders op uw familiedag, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, festival of elk ander feest? Voor een creatieve, laagdrempelige, muzikale activiteit moet je bij Mevrouwsamba zijn. IEDEREEN kan mee doen! Met of zonder muzikale achtergrond. Ik vind het een uitdaging om mensen niet alleen naar muziek te laten luisteren maar ook te laten maken. Ik beperk me niet tot trommels maar ik sla overal op. Mijn favoriet zijn de buckets (emmers). Naast bucket- en djembé workshops aan groepen, geef ik ook privé lessen aan huis.  Ben je tussen de 9 en 110 jaar? Neem dan voor een onvergetelijke, muzikale ervaring, contact met me op! Dan maken we er een feestje van!
Ben van der Plas

Ben van der Plas

Bengoedgestemd, pianostemmer

Na vele jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heb ik gekozen om iets geheel anders te gaan doen. Sinds 2015 stem ik piano’s en vleugels. Ik gebruik daarbij de modernste stemtechnieken. Daarnaast onderhoud ik piano’s, doe reparaties en ben ook bezig met het restaureren van (oude) instrumenten. Een goede klank is belangrijk, ik neem daarom ook ruim de tijd om uw instrument weer in orde te krijgen. Ben Goedgestemd geeft weer kleur aan uw instrument!
Agnes van Dijk

Agnes van Dijk

AgnesvanDijkModeKunstFashionArt

Altijd weer die drang om iets moois, iets eigenzinnigs te maken. Daarbij gestimuleerd door mijn verlangen altijd weer verder te kijken. Wat ik maak beweegt zich tussen mode en beeldende kunst. Het onderzoek en experimenteren dat voorafgaat aan het daadwerkelijk maken van een creatie is belangrijk, want daarin ervaar ik de vrijheid van geest om onbegrensd, dwars en verbindend te denken.  Ik houd van het uitwerken van ogenschijnlijk gekke ideeën in iets stijlvols, met gevoel voor schoonheid.
Peter de Hoop

Peter de Hoop

trombonist und docent

Ik ben in 1990 afgestudeerd aan het Conservatorium van Arnhem en in het bezit van de diploma’s Bachelor en Master. Verder heb ik diverse cursussen en masterclasses gevolgd in improviseren en vernieuwde blaastechniek. Naast lesgeven speel ik in diverse ensembles (www.ereprijs.nl) en orkesten; van klassiek tot modern, van pop tot jazz. Daardoor kan ik tijdens mijn lessen uit de voeten met elke muziekstijl. Iedereen kan bij mij terecht: beginnende muzikanten, maar ook gevorderden.  Dankzij mijn ruime ervaring heb ik bij verschillende gevorderde  muzikanten een betere techniek bewerkstelligt, waardoor het speelplezier van het eerste uur weer terugkwam.
Neeltje Verhagen

Neeltje Verhagen

beeldend kunstenaar

Autodidact beeldend kunstenaar maakt grote expressieve abstracties op doek. Gedachten en emoties die zich tijdens het dagelijkse leven aandienen zet ze al werkend op doek om in kleur, structuur en vorm. Ze werkt met verschillende materialen. Naast de traditionele kwasten en verf gebruikt ze materialen als vorken, pasjes, lijmkammen, zand, as en papier. Per jaar zijn er in Eindhoven e.o. minimaal 4 exposities van haar te bewonderen Neeltje verzorgt ook Wabi-Sabi workshops in haar atelier: krassen in paraffine, gevuld met as, natuurlijke pigmenten en/of acryl. Proces- en materiaalgericht werken in plaats van resultaatgericht, een bijzondere ervaring! Benieuwd?
Monique Nederveen

Monique Nederveen

Monique Nederveen Styling & Design
Als styliste, docent en kunstenaar heb ik op een speciale manier leren kijken en blijf ik mij nog steeds verwonderen. Ik ben een creatieve duizendpoot met een bijzonder oog voor detail. Dit vind je terug in mijn eigen merk Wonderlamps ®, maar ook in mijn schilderijen en tekeningen, die ik exposeerde in diverse landen. Al jaren geef ik teken- en schilderlessen en organiseer ik workshops voor de particuliere en zakelijke markt. Daarnaast ontwerp ik ook voor de zakelijke markt.

Sara-Joan van der Kallen

Sara-Joan van der Kallen

SARAJOAN; verhalen verbeelden & vertellen

Mijn bedrijf SARAJOAN houdt zich bezig met verhalen in de breedst mogelijke zin; als regisseur verbeeld ik verhalen (onder andere met internationals hier in Eindhoven), als verhalenverteller van o.a Indonesische sprookjes en als dramadocent is het verhaal de basis voor toneelspel. Ook maak ik verhalen en acts-op-maat voor bedrijven, (zorg)instellingen en onderwijs.
Jacques Splint

Jacques Splint

Fotograaf

Fotograferen is al een lang mijn passie. Nu ik meer tijd heb, vind ik het leuk, om naast ' eigen' werk, in opdracht foto's te maken. Fotoshoots, familyshoots, bruiloften, portretten. Dus als je originele foto's wilt hebben van je jezelf, je gezin, je vriendengroep, je hobby, je kinderen etc dan kan ik daar voor zorgen. Het liefst werk ik op locatie, op een plek die iets kan toevoegen aan de foto. Het vraagt niet alleen wat van mij, maar ook van jou. Ik daag je uit om van de foto iets speciaals te maken door je enthousiasme, je kleding én locatie. Tijdens een fotosessie die minimaal een uur duurt, ontstaat er een klik tussen model(len) en fotograaf, die leidt tot een aparte fotoserie. Durf je het aan?
Erasmuslaan 6 - fotografie.splint.nl
Mirjam Rodrigue de Miranda

Mirjam Rodrigue de Miranda

Pianolespraktijk

Ik geef met veel plezier al meer dan 35 jaar pianolessen aan kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen vanaf 21 jaar. Ook begeleid ik mijn leerlingen voor hun jaarlijkse piano examens georganiseerd door EPTA Nederland, waar ik lid van ben. Elk jaar wordt afgesloten met een voorspeelochtend waar de leerlingen op een speciaal door mij ontwikkelde manier van instuderen ingestudeerde originele werken uitvoeren. Na afloop is er koffie en thee en door de leerlingen gebakken lekkernijen. Naast mijn lesgeefpraktijk treed ik zelf ook op als soliste of in kamermuziek verband, mijn specialiteit. Het coachen van bestaande kamermuziek ensembles vind ik ook erg fijn. Zie mijn website voor meer informatie, ook in het engels.