KUNST EN CULTUUR

Mariëtte Holshuijsen

Mariëtte Holshuijsen

Portrettist

Vanaf jonge leeftijd ben ik  aan het tekenen  met de mens als onderwerp. Tijdens mijn opleiding en werk in de jeugdhulpverlening was mijn creativiteit een hulpmiddel. Jarenlang heb ik lessen gevolgd bij diverse kunstenaars en kon ik me heerlijk verliezen in deze hobby.  Nadat ik wat werk heb verkocht, ben ik in opdracht gaan portret schilderen. Het tekenen of schilderen van een portret blijft me fascineren. Het is de zoektocht naar de eigenheid van een model, het moet gelijkend zijn. Ik heb daarin een eigen stijl ontwikkeld met een losse toets. Voor een opdracht zijn er verschillende mogelijkheden.
Jaap van Wershoven

Jaap van Wershoven

Muziek

Ik heb gestudeerd aan het conservatorium te Utrecht: uitvoerend en docerend musicus, directie, arrangeren en als bijvak drums. Ik speel al meer dan 20 jaar in wat nu Philharmonie zuid nederland heet (voorheen Brabants orkest). Daarnaast ben ik docent op muziekscholen (CKE, Art 4U en Best). Leraar op het Eckartcollege en dirigeer ik harmonie St Caecilia en Eindhovens muziek collectief. Dus als U op zoek bent naar muziek van welk genre dan ook of U wilt graag les op een koperblaasinstrument of drums zal ik het leuk vinden als U mij belt.
Monique Derksen

Monique Derksen

Workshopleider, docente, performer

Er gaat een verbindende, helende en ontspannende werking uit van samen dansen, zingen en trommelen. Het is voor jong en oud en plezier staat voorop! Dansen doe ik van kinds af aan en ik trommel nu alweer 30 jaar. Musique Monde (opgericht in 1995) verzorgd lessen en workshops Afrikaanse Dans en Percussie. Daarnaast: muziek en begeleiding op maat, culturele projecten, presentaties, theater- en musical voorstellingen. Ook is het mogelijk een swingend optreden te boeken!
Anneke Kuijk

Anneke Kuijk

Mijn Schrijfbedrijf

Mijn naam is Anneke en verhalen schrijven is mijn vak. Met een open en enthousiaste houding, gecombineerd met een luisterend oor en oog voor detail zet ik jouw unieke verhaal op papier. Mijn Schrijfbedrijf kan voor jou als ondernemer pakkende teksten schrijven voor website, Social Media of nieuwsbrieven. Met een combinatie van ervaring en een gezonde dosis nieuwsgierigheid krijg ik jouw verhaal ‘los’ om zo de kern van jou en je eigen bedrijf helder te krijgen. Een persoonlijk gesprek hoort daar bij, dat vormt de belangrijkste basis voor de teksten.
Anne van de Pas

Anne van de Pas

Mevrouwsamba Percussion

Wilt u eens wat anders op uw familiedag, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, festival of elk ander feest? Voor een creatieve, laagdrempelige, muzikale activiteit moet je bij Mevrouwsamba zijn. IEDEREEN kan mee doen! Met of zonder muzikale achtergrond. Ik vind het een uitdaging om mensen niet alleen naar muziek te laten luisteren maar ook te laten maken. Ik beperk me niet tot trommels maar ik sla overal op. Mijn favoriet zijn de buckets (emmers). Naast bucket- en djembé workshops aan groepen, geef ik ook privé lessen aan huis.  Ben je tussen de 9 en 110 jaar? Neem dan voor een onvergetelijke, muzikale ervaring, contact met me op! Dan maken we er een feestje van!
Ben van der Plas

Ben van der Plas

Bengoedgestemd, pianostemmer

Na vele jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heb ik gekozen om iets geheel anders te gaan doen. Sinds 2015 stem ik piano’s en vleugels. Ik gebruik daarbij de modernste stemtechnieken. Daarnaast onderhoud ik piano’s, doe reparaties en ben ook bezig met het restaureren van (oude) instrumenten. Een goede klank is belangrijk, ik neem daarom ook ruim de tijd om uw instrument weer in orde te krijgen. Ben Goedgestemd geeft weer kleur aan uw instrument!
Agnes van Dijk

Agnes van Dijk

AgnesvanDijkModeKunstFashionArt

Altijd weer die drang om iets moois, iets eigenzinnigs te maken. Daarbij gestimuleerd door mijn verlangen altijd weer verder te kijken. Wat ik maak beweegt zich tussen mode en beeldende kunst. Het onderzoek en experimenteren dat voorafgaat aan het daadwerkelijk maken van een creatie is belangrijk, want daarin ervaar ik de vrijheid van geest om onbegrensd, dwars en verbindend te denken.  Ik houd van het uitwerken van ogenschijnlijk gekke ideeën in iets stijlvols, met gevoel voor schoonheid.
Iris Wiesner/ Irida

Iris Wiesner/ Irida

gediplomeerd zangdocente, coach voor adem- en stemtraining

Het ervaren en bewustmaken van je unieke stemklank is een proces van persoonlijkheidsontwikkeling. Daarbij ondersteun ik mensen graag. Ik werk sinds 24 jaar als zangeres en docente (Vienna Conservatorium) met professionals en iedereen die het leuk vindt om meer over zich zelf te ervaren. Wist je dat je door zingen niet alleen aan je zangtechniek werkt maar veelmeer aan jezelf, je emoties,elke chakra? Daardoor lever je een waardevolle bijdrage voor je gezondheid en ontspanning. Laten we de vreugde weer terug vinden die op natuurlijke manier door het gebruik van onze adem en stem opkomt.
Peter de Hoop

Peter de Hoop

trombonist und docent

Ik ben in 1990 afgestudeerd aan het Conservatorium van Arnhem en in het bezit van de diploma’s Bachelor en Master. Verder heb ik diverse cursussen en masterclasses gevolgd in improviseren en vernieuwde blaastechniek. Naast lesgeven speel ik in diverse ensembles (www.ereprijs.nl) en orkesten; van klassiek tot modern, van pop tot jazz. Daardoor kan ik tijdens mijn lessen uit de voeten met elke muziekstijl. Iedereen kan bij mij terecht: beginnende muzikanten, maar ook gevorderden.  Dankzij mijn ruime ervaring heb ik bij verschillende gevorderde  muzikanten een betere techniek bewerkstelligt, waardoor het speelplezier van het eerste uur weer terugkwam.
Neeltje Verhagen

Neeltje Verhagen

beeldend kunstenaar

Autodidact beeldend kunstenaar maakt grote expressieve abstracties op doek. Gedachten en emoties die zich tijdens het dagelijkse leven aandienen zet ze al werkend op doek om in kleur, structuur en vorm. Ze werkt met verschillende materialen. Naast de traditionele kwasten en verf gebruikt ze materialen als vorken, pasjes, lijmkammen, zand, as en papier. Per jaar zijn er in Eindhoven e.o. minimaal 4 exposities van haar te bewonderen Neeltje verzorgt ook Wabi-Sabi workshops in haar atelier: krassen in paraffine, gevuld met as, natuurlijke pigmenten en/of acryl. Proces- en materiaalgericht werken in plaats van resultaatgericht, een bijzondere ervaring! Benieuwd?
Anne-Marijn Burgers

Anne-Marijn Burgers

AMB Producties; cultureel producent

Het is mijn missie om structuur aan te brengen in culturele creativiteit. Ik heb ervaring met de productie van film, festivals, televisie & theater en ik sta te boek als een zorgvuldige, snelle en efficiënte productieleider. Ben je op zoek naar een expert op het gebied van regelen, iemand die houdt van schema's, prioriteiten stellen en snel structuur aanbrengen in je culturele activiteit, stuur dan een e-mail en dan neem ik contact met je op. ambproducties@gmail.com
Monique Nederveen

Monique Nederveen

Monique Nederveen Styling & Design
Als styliste, docent en kunstenaar heb ik op een speciale manier leren kijken en blijf ik mij nog steeds verwonderen. Ik ben een creatieve duizendpoot met een bijzonder oog voor detail. Dit vind je terug in mijn eigen merk Wonderlamps ®, maar ook in mijn schilderijen en tekeningen, die ik exposeerde in diverse landen. Al jaren geef ik teken- en schilderlessen en organiseer ik workshops voor de particuliere en zakelijke markt. Daarnaast ontwerp ik ook voor de zakelijke markt.