ONTSPANNING + VRIJE TIJD

Judith Wong

Judith Wong

Schoonheidsspecialiste

Na jaren werkzaam te zijn geweest als leerkracht en Intern Begeleidster op een Montessori basisschool ben ik in 2010 een schoonheidssalon (Try-This) begonnen. Wat ik zelf belangrijk vind, dat voert de boventoon in mijn salon. Ik werk met verantwoorde (milieuvriendelijke & natuurlijke) producten. Alle generaties zijn welkom en ik leer de jongeren graag hoe ze hun huid moeten verzorgen.
Marion Hanssen

Marion Hanssen

VoetreflexPLus therapeute

Hanssen&Voeten; een voetreflexPlus praktijk aan huis in Stratum . De Plus staat voor mijn behandelmethode waarbij ik de westerse Reflexologie en de Traditionele Chinese Geneeskunde combineer. Voor zowel een ontspannende voetmassage die het lichaam weer in balans brengt of voor een klachtenbehandelingtraject kun je bij Hanssen&Voeten terecht. Ik heb me gespecialiseerd in overgangs-, menstruatieklachten en PMS.
Monique Derksen

Monique Derksen

Workshopleider, docente, performer

Er gaat een verbindende, helende en ontspannende werking uit van samen dansen, zingen en trommelen. Het is voor jong en oud en plezier staat voorop! Dansen doe ik van kinds af aan en ik trommel nu alweer 30 jaar. Musique Monde (opgericht in 1995) verzorgd lessen en workshops Afrikaanse Dans en Percussie. Daarnaast: muziek en begeleiding op maat, culturele projecten, presentaties, theater- en musical voorstellingen. Ook is het mogelijk een swingend optreden te boeken!
Anita van Grinsven

Anita van Grinsven

Voetverzorging Pescura

15 jaar pedicure succes. Voetverzorging Pescura te Eindhoven biedt behandelingen aan voor zowel mannen, vrouwen en kinderen. Wij zijn gespecialiseerd in Diabetische- en Reumatische voet en wij zijn aangesloten bij de pedicure vakorganisatie ProVoet en bij het KRP (Kwaliteits Register voor Pedicures) Trouwe bezoekers van Voetverzorging Pescura kennen het aangename gevoel van goed verzorgde voeten.
Tineke van Valburg

Tineke van Valburg

Tineke van Valburg Pedes Radens

Met goede voetzorg kan pijn verdwijnen, huid herstellen en lopen vergemakkelijken. Als volledig gediplomeerd pedicure+ behandel ik: normale, verdikte, vergroeide en ingegroeide nagels, eelt, likdoorns, kloven, voetwratten en meer. Behandelingen voor dames en heren van 3 tot 103; de praktijk is goed toegankelijk. Aangesloten bij ProVoet, ingeschreven in het kwaliteitsregister (KRP) en samenwerkend met zorggroepen en podotherapeuten. U bent welkom! Tineke van Valburg, tel. 212 42 80.
Anne van de Pas

Anne van de Pas

Mevrouwsamba Percussion

Wilt u eens wat anders op uw familiedag, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, festival of elk ander feest? Voor een creatieve, laagdrempelige, muzikale activiteit moet je bij Mevrouwsamba zijn. IEDEREEN kan mee doen! Met of zonder muzikale achtergrond. Ik vind het een uitdaging om mensen niet alleen naar muziek te laten luisteren maar ook te laten maken. Ik beperk me niet tot trommels maar ik sla overal op. Mijn favoriet zijn de buckets (emmers). Naast bucket- en djembé workshops aan groepen, geef ik ook privé lessen aan huis.  Ben je tussen de 9 en 110 jaar? Neem dan voor een onvergetelijke, muzikale ervaring, contact met me op! Dan maken we er een feestje van!
Irene Beddows

Irene Beddows

Travels by Ireen
Bent u op zoek naar een bijzondere plek. Weg van de massa. Of heeft u geen tijd om op internet te zoeken naar de perfecte vakantie. Met ruim 30 jaar ervaring in de reiswereld kan ik u laten kennismaken met deze bijzondere plekjes buiten de toeristische plaatsen. Mijn ultieme doel is om iedere klant een complete, persoonlijke beleving van zijn vakantie te geven Voordelen van Travels by Ireen: * Persoonlijk advies dat voldoet aan al uw persoonlijke wensen. Op maat gemaakte reizen.*  Geen extra kosten voor het persoonlijke advies wél extra service, ik ben altijd bereikbaar voor advies of directe hulp indien nodig.*  Gemak en tijdwinst; ik ga voor u op zoek*  Betrouwbaar; aangesloten bij ‘Mijn Reiskennis’ onderdeel van Travelcenter De Wit uit Veghel (ANVR, SGR en Calimiteitenfonds voorwaarden) 06 48864823
Rob Rooijens en Dwight Fabre

Rob Rooijens en Dwight Fabre

De Fietsbrigade

De Fietsbrigade is een fietsenmaker met hart voor fraai staal. Als fietsenmaker vervullen we een buurtfunctie voor de Irisbuurt en Stratum. Daarnaast bouwen we onder de naam Fraai Staal eigenzinnige, unieke fietsen op basis van vintage fietsframes. We zijn gevestigd op het Muntplein.
Tamara en Timo van Wijgerden

Tamara en Timo van Wijgerden

HoutenDroom

Bij HoutenDroom draait alles om hout en alle leuke dingen die je ermee kan doen. Zo maken we meubels en interieurs op maat én leuke producten waar we blij van worden. Ook geven we workshops waarbij creativiteit wordt geprikkeld. Timmeren, boren, schroeven, zagen, slopen, tekenen, schilderen, knippen, plakken… het is één grote ontdekkingstocht!
Neeltje Verhagen

Neeltje Verhagen

beeldend kunstenaar

Autodidact beeldend kunstenaar maakt grote expressieve abstracties op doek. Gedachten en emoties die zich tijdens het dagelijkse leven aandienen zet ze al werkend op doek om in kleur, structuur en vorm. Ze werkt met verschillende materialen. Naast de traditionele kwasten en verf gebruikt ze materialen als vorken, pasjes, lijmkammen, zand, as en papier. Per jaar zijn er in Eindhoven e.o. minimaal 4 exposities van haar te bewonderen Neeltje verzorgt ook Wabi-Sabi workshops in haar atelier: krassen in paraffine, gevuld met as, natuurlijke pigmenten en/of acryl. Proces- en materiaalgericht werken in plaats van resultaatgericht, een bijzondere ervaring! Benieuwd?
Marieke Visser

Marieke Visser

Bewegen Blijft, Beweegcoach, perfect pilates trainer, sport en beweegleider senioren

Na 2 eerdere beroepen waarin ik met mensen werkte ben ik na mijn 50e een nieuwe carrière begonnen als beweegcoach. Ik geef graag les aan groepen ouderen die in beweging willen blijven. Dit kan zowel binnen als buiten zijn. Naast bewegen vind ik de sfeer in de groep, betrokkenheid en gezelligheid onderling erg belangrijk.De meeste groepen zijn in een buurthuis of een gymzaaltje, zowel in Eindhoven als daarbuiten: Helenaveen, Neerkant, Mierlo-Hout. Bij binnenlessen gebruik ik graag muziek.  Ook geef ik, in eigen beheer, les in perfect Pilates. Tot nu toe geef ik nog geen les in Stratum, maar als er een groep is die een begeleider zoekt ben ik beschikbaar!
Germa Streevelaar

Germa Streevelaar

Shiatsutherapeute/ Shiatsumasseur

Graag laat ik je kennismaken met Shiatsu. Shiatsu komt uit de Chinese geneeskunde en is een waardevolle aanvulling op de reguliere westerse geneeskunde. Volgens de Chinese geneeskunde is alles in het leven energie, ook je emoties. De energie loopt in de meridianen. Als er te weinig energie is of een blokkade dan ontstaan er klachten. Shiatsu therapie (drukpunt massage) kan je helpen de klachten te verminderen, op te lossen of te voorkomen. Het kan daarbij gaan om allerlei klachten, die bijvoorbeeld te maken hebben met gewrichten, spieren, ademhaling, maag/darmen, de overgang, menstruatie, stress, emoties (depressie) en pijn. Shiatsu kan ook puur voor de ontspanning worden toegepast. Laat je verrassen en gun jezelf eens een behandeling.
 
Nicole Bagaya

Nicole Bagaya

Kinder- en Tieneryoga docent

Steeds meer ouders ontdekken dat ook kinderen veel baat hebben bij yoga. Heeft je kind last van spanningen of prestatiedruk? Zit je kind “veel in zijn hoofd”? Heeft je kind autisme of ADHD? Of is het hoogsensitief? Yoga brengt rust, zelfvertrouwen en balans. Ik vind het belangrijk, dat kinderen leren eigen keuzes te maken, grenzen aan te geven en dát te doen wat bij hen past.
Ik stimuleer hen daarbij. Ik geef zowel les aan kinderen van 4 t/m 12 jaar als aan tieners. Kinderen met een specifieke hulpvraag begeleid ik individueel door middel van therapeutische kinderyoga
Germa Streevelaar - Zhineng qigong

Germa Streevelaar - Zhineng qigong

Zhineng qigong
In Zhineng Qigong komen voor mij veel dingen samen vanuit de Shiatsutherapie, Haptonomie en Mindfulness. Het wordt ook wel meditatie in beweging genoemd of Chinese yoga. Ik vind het een mooie manier van bewegen, van aan je eigen gezondheid werken. Qigong oefeningen (staand, lopend of zittend) zijn rond en zacht en maken het lichaam soepel en de geest rustig. De bewegingen helpen je om gezond en vitaal in het leven te staan. Je ontwikkelt meer vertrouwen in je eigen lichaam en leert loslaten en ontspannen. Hoe meer je ontspant, hoe krachtiger je bent. Qigong is voor alle leeftijden. Wil je een kennismakingsles bijwonen of meer informatie, stuur een mailtje naar het onderstaande mailadres.
Heezerweg 307 -  Info@flowpraktijkvoorshiatsu.nl

Monique Nederveen

Monique Nederveen

Monique Nederveen Styling & Design
Als styliste, docent en kunstenaar heb ik op een speciale manier leren kijken en blijf ik mij nog steeds verwonderen. Ik ben een creatieve duizendpoot met een bijzonder oog voor detail. Dit vind je terug in mijn eigen merk Wonderlamps ®, maar ook in mijn schilderijen en tekeningen, die ik exposeerde in diverse landen. Al jaren geef ik teken- en schilderlessen en organiseer ik workshops voor de particuliere en zakelijke markt. Daarnaast ontwerp ik ook voor de zakelijke markt.

A.E. Stokkel-Vink

A.E. Stokkel-Vink

Schoonheidsspecialiste - Power of Beauty
In mijn schoonheidssalon is een gemoedelijke sfeer en alle tijd voor een praatje. Ik neem voor elke bezoeker van “Power of Beauty” ruim de tijd. Je kunt voor allerlei behandelingen bij mij terecht. Ik vind het erg leuk met mensen te werken en ook eerlijk advies te geven op het gebied van huidverzorging. Voor mij is het belangrijk dat u ontspannen en tevreden naar huis gaat. Sinds kort geef ik ook workshops make-up aan huis of een andere locatie. Kortom kijk eens op mijn website en laat u inspireren door de verschillende behandelingen: Anti-aging/ Fruitzuur behandelingen - Huid verjongende behandelingen - Micro-dermabrasie – Standaardbehandelingen – Epileren – Harsen - Verven wimpers en/of wenkbrauwen.

Carolien van Tuijl

Carolien van Tuijl

Bed and Breakfast de Heidestroper

Op een mooi plekje tegen de Stratumse heide ligt Bed & Breakfast De heidestroper. De perfecte locatie om eropuit te trekken te fiets of te voet door heide en bos tot aan de Belgische grens. Bus 12 vertrekt voor de deur en brengt je binnen 15 minuten naar het centrum van Eindhoven. Ook ligt het gunstig nabij de uitvalswegen.
Wij verhuren 2 mooie slaapkamers met eigen badkamer/wc en iedere ochtend hebben we een heerlijke ontbijtbuffet klaarstaan!